NIR värmebehandling

Nära infrarött ljus har många positiva effekter på kroppen, några exempel är:

  • Ökar fysisk prestation
  • Minskar led- och muskelsmärta
  • Stimulerar sår- och vävnadsläkning
  • Hudföryngring pga stimulering av kollagen och elastin
  • Behandlar specifika hudproblem såsom akne ärr, eksem, rosacea och mer.
  • Hjälper till att läka psoriasis
  • Minskar kroppsfett & celluliter
  • Har en avgiftande effekt

Vad är Nära Infrarött ljus?

Det finns olika typer av infrarött ljus och det som skiljer sig åt är deras våglängder på det elektromagnetiska ljusspektrat. Nära infrarött ljus (NIR-A) har ett våglängdsområde mellan 700-1400 nm Medium infrarött ljus (NIR-B) har ett våglängdsområde mellan 1400 - 3000 nm ; Långvågig (far) infrarött ljus (NIR-C) har ett våglängdsområde mellan 3000 nm-1 mm.

Varför är nära infrarött ljus bra?

Nära infrarött ljus har känd läkande effekt på våra vävnader. Cellerna i våra kroppar innehåller små fotoreceptorer som kallas "kromoforer" som absorberar nära infrarött ljus,  vilket inte medel- eller långvågigt infrarött ljus gör. Detta åskådliggörs i grafen nedan.

Inom våglängdsområde mellan 700-1400 nm (se bild nedan) stimuleras våra mitokondrier i cellerna till ökad ATP-produktion, dvs ökad energiproduktion. Det visar sig även att nära infrarött ljus har en positiv effekt på immunförsvaret och våra makrofager som är de celler som “äter upp” (fagocyterar) ovälkomna ämnen i våra kroppar. Värmebehandling ökar också metabolism, hjärtfrekvens och förbättrar cirkulationen, ungefär som som vid motion men här i en stressfri och avkopplande miljö.

Hur går behandling och bokning till?

Jag rekommenderar upp till 20 minuters behandling per gång.

Du klär av dig och kan sitta naken eller i underkläder framför värmepanelen, huden behöver vara exponerad för att dra nytta av ljusstrålarna.

Du får handduk att sitta på och även fuktiga handdukar att torka av dig med efteråt. Ett tips är att komma i lediga kläder och ha möjlighet att duscha direkt efter .besöket hos mig, för att tvätta bort de eventuella toxiner som lämnat kroppen när du svettats.

Under tiden får du lyssna på lite avslappnande ljud eller musik om så önskas.

Efteråt serverar jag kallt citrusvatten, det är viktigt att dricka ordentligt både före och efter behandlingen så att de frigjorda slaggprodukterna i kroppen får hjälp ut.

Behandlingen kostar 250 kr för 20 minuter. Vid köp av 5 ggr är det 5% rabatt och vid köp av 10 ggr är det 10% rabatt, vilket innebär att det blir en gång gratis vid köp av 10-kort.

 

Ni kan boka direkt via knappen nedan eller ringa/mejla mig.